Aanraking

Aanraking en holistische massagetherapie vindt op de huid of over de kleding heen plaats. De aanrakingen onderscheiden zich door rust en eenvoud. Mijn handen lossen het probleem niet op, ze wijzen je de weg. Jouw lichaam reageert op de aanraking. In die verbinding kan jouw bewustzijn zich naar diepere lagen bewegen. De wijsheid ontsluit zich en nodigt je uit om op een dieper niveau de verbinding met jezelf aan te gaan.

Soms blijven mijn handen stil liggen. Dan weer zijn er strijkingen, pulsbewegingen, of voer ik de druk op. En afhankelijk van je vraag, pas ik ‘de-armouring’ technieken toe. Deze technieken werken op het pantser, of schild, dat ieder mens door spanning, stress en trauma in het lichaam heeft opgebouwd. 

Ik werk afgestemd, intuïtief en energetisch. En mijn aanraking is warm, vol, zacht en liefdevol.

Adem

De manier waarop je ademt, zegt iets over hoe je leeft. Je adem is er altijd en vormt een prachtige ingang om met je lichaamswijsheid contact te maken. Door bewust naar bijvoorbeeld een verkramping, irritatie of onbestemd gevoel te ademen, verdiep je de ervaring van dat moment en krijg je toegang tot de wijsheid die erin besloten ligt.

Verbonden ademhaling is een techniek waarbij de pauzes tussen de in- en uitademing vervallen. Het zuurstofniveau in je lichaam neemt toe. Door het fysiologische effect daarvan gaat de energie in je lichaam anders bewegen. Stress en (emotionele) blokkades worden zachter en je gaat vrijer en dieper ademen. De effecten van een ademsessie zijn vaak direct merkbaar en na een aantal keren kun je duurzame veranderingen opmerken.

Opstellingen

Opstellingen en systemisch werk brengen inzicht in dynamieken en patronen die spelen in families of organisaties. Deze patronen en dynamieken kunnen ongemerkt veel invloed hebben in je dagelijkse leven en je gedrag beïnvloeden.

Met een opstelling krijg je inzicht in de diepere oorzaken van een vraag of probleem. Relevante elementen (personen, gebeurtenissen, teams, geschiedenis .. ) van de vraag worden in de ruimte ‘opgesteld’.

Door naar de opstelling te kijken, krijg je inzicht in dynamiek en onbewuste patronen. Interventies helpen bij de erkenning van wat tot dan onbegrepen bleef.