Massage

Door de aanraking van een ander, ervaar je jezelf. Aanraking en massage vormen dan ook de basis van bodycounseling. De massages zijn holistisch en gaan uit van eenheid tussen lichaam en geest.

Mijn massages onderscheiden zich door rust en eenvoud. Mijn handen lossen het probleem niet op, ze wijzen je de weg. En alles wat je op die weg tegenkomt, is welkom.

Soms blijven mijn handen stil liggen. Dan weer zijn er strijkingen, pulsbewegingen, of voer ik de druk op. En afhankelijk van je vraag, pas ik ‘de-armouring’ technieken toe.

Ik werk afgestemd, intuïtief en energetisch. En mijn aanraking is warm, vol, zacht en liefdevol.

Body de-armouring

Body de-armouring werkt op het pantser, of schild, dat ieder mens door spanning, stress en trauma in het lichaam heeft opgebouwd. Het pantser beschermt, maar schermt ook af van voluit voelen en leven. Door contact te maken met het pantser, toe te laten wat het je wil zeggen en er doorheen te ‘prikken’, lossen blokkades op. Dat wat eronder verborgen ligt, kan weer vrij gaan stromen.

Bij body de-armouring werk ik met druk, energie, adem en klank. De-armouring gaat dieper dan gewone massage. Het kan tot grote ontspanning en vitaliteit leiden, en er kunnen pijnlijke ervaringen en heftige emoties naar boven komen. Het vraagt van jou de wil en het verlangen alles toe te laten. Zo kunnen diepgaande, duurzame transformaties in je leven plaatsvinden.

De sessie

Een sessie begint met een gesprek. Hierin verkennen we je vraag en stemmen we af wat je wilt onderzoeken. Ook bepalen we of ik je over de kleding heen of op de huid aanraak.

De eerste keer stel ik je vragen over je leven, je achtergrond, en eventueel traumatische ervaringen. Ook informeer ik naar je fysieke gesteldheid en gezondheid. Hierna doen we een bewustwordings-oefening of korte meditatie.

We werken verder op de massagetafel of op de mat. Voordat we de sessie afronden, heb je voldoende tijd om te ‘landen’ en -als je dat wilt- je ervaringen te delen.

Het aantal benodigde sessies verschilt per persoon, hangt af van je vraag én van je ervaring met dit soort werk. Wil je duurzaam profijt hebben, houd dan rekening met 5 – 7 sessies.