Lichaamswijsheid

Bodycounseling betekent: je lichaam als raadgever gebruiken. Het lichaam weet dingen die je met je hoofd niet kunt bedenken. Ervaringen en emoties, trauma en spanning, patronen en indrukken; álles wordt door ons lichaam onthouden en opgeslagen. Tot op celniveau. Door de aandacht naar binnen te richten, word je gewaar van wat er in je lichaam gebeurt. Dit kan plezierig en ontspannend zijn, maar ook ongemakkelijk of pijnlijk.

Met bodycounseling bied ik je een lichaamsgerichte benadering waarbij je contact maakt met je lichaamswijsheid. Je leert de wijsheid kennen en toelaten, naar de signalen luisteren, en er op vertrouwen. Juist door alles toe te laten, vinden transformaties plaats. Je zult bewuster, voller en vrijer in het leven staan.

Aanraking & Adem

Bodycounseling is een lichaamsgerichte therapie met aanraking en adem. Aanraking wordt uitstekend door ons lichaam begrepen. Omdat de huid via sensorische zenuwuiteinden in verbinding staat met alle organen en weefsels, echoot de aanraking door tot op celniveau. Precies daar liggen de kleinste details aan wijsheid opgeslagen. Ook de adem is een logische ingang tot lichaamswijsheid. Door met aandacht te ademen, verdiepen je aanwezigheid en ervaringen, en word je je bewuster van lichaamssignalen. Bij verbonden ademhaling -waarbij de pauzes tussen de in- en uitademing vervallen- maak je op een niet-cognitieve manier contact met je volle potentieel en kunnen spanningen, blokkades en traumatische gebeurtenissen transformeren.