Lichaamswijsheid

Bodycounseling betekent: je lichaam als raadgever gebruiken. Het lichaam weet dingen die je met je hoofd niet kunt bedenken. Ervaringen en emoties, trauma en spanning, patronen en indrukken; álles wordt door ons lichaam onthouden en opgeslagen. Tot op celniveau. Door de aandacht naar binnen te richten, word je gewaar van wat er in je lichaam gebeurt. Dit kan plezierig en ontspannend zijn, maar ook ongemakkelijk of pijnlijk.

Met bodycounseling bied ik je een lichaamsgerichte benadering waarbij je contact maakt met je lichaamswijsheid. Je leert de wijsheid kennen en toelaten, naar de signalen luisteren, en er op vertrouwen. Juist door alles toe te laten, vinden transformaties plaats. Je zult bewuster, voller en vrijer in het leven staan.

Aanraking

Bodycounseling is een lichaamsgerichte therapie met aanraking en massage. Deze vormen sluiten naadloos aan bij de taal en rijkdom van ons lichaam. Omdat de huid via sensorische zenuwuiteinden in verbinding staat met alle organen en weefsels, echoot de aanraking door tot op celniveau. Precies daar liggen de kleinste details aan wijsheid opgeslagen.

Als twee communicerende vaten werken we met elkaar samen: mijn handen wijzen je de weg en jouw lichaam reageert op de aanraking. In die afstemming en verbinding kan jouw bewustzijn zich naar diepere lagen bewegen. De wijsheid ontsluit zich en nodigt je uit om op een dieper niveau de verbinding met jezelf aan te gaan.