Lichaamswijsheid

Bodycounseling betekent: je lichaam als raadgever gebruiken. Het lichaam weet dingen die je met je hoofd niet kunt bedenken. Ervaringen en emoties, trauma en spanning, patronen en indrukken; álles wordt door ons lichaam onthouden en opgeslagen. Tot op celniveau. En dwars door generaties heen. Door de aandacht naar binnen te richten, word je gewaar van wat er in je lichaam gebeurt. 

Met bodycounseling bied ik je een lichaamsgerichte en systemische benadering waarbij je contact maakt met je lichaamswijsheid. Je leert de wijsheid kennen en toelaten, patronen en onderliggende oorzaken zien, en naar signalen luisteren. Door alles toe te laten en erkennen, vinden transformaties plaats. Je zult bewuster, voller en vrijer in het leven staan.

Door lichaamsgericht werk te combineren met opstellingen, worden dynamieken op een bijzondere manier zichtbaar, én voelbaar. Interventies zorgen ervoor dat de energie weer gaat stromen, en dat je vanuit jouw eigen plek het leven tegemoet kunt treden. 

 

Aanraking, adem en opstellingen

Aanraking wordt uitstekend door ons lichaam begrepen. Omdat de huid via sensorische zenuwuiteinden in verbinding staat met alle organen en weefsels, echoot de aanraking door tot op celniveau. Precies daar liggen de kleinste details aan wijsheid opgeslagen.

Ook de adem is een logische ingang tot lichaamswijsheid. Door met aandacht te ademen, verdiepen je aanwezigheid en ervaringen, en word je je bewuster van lichaamssignalen. Op een niet-cognitieve manier maak je contact met je volle potentieel en kunnen spanningen, blokkades en traumatische gebeurtenissen transformeren.

Opstellingen en systemisch werk brengen inzicht in dynamieken en patronen die spelen in families of organisaties. Deze kunnen ongemerkt veel invloed hebben in je dagelijkse leven en je gedrag beïnvloeden. Met een opstelling krijg je inzicht in de diepere oorzaken van een vraag of probleem.