Lichaamswijsheid

Bodycounseling betekent: je lichaam als raadgever gebruiken. Het lichaam weet dingen die je met je hoofd niet kunt bedenken. Ervaringen en emoties, trauma en spanning, patronen en indrukken; álles wordt door ons lichaam onthouden en opgeslagen. Tot op celniveau. Door de aandacht naar binnen te richten, word je gewaar van wat er in je lichaam gebeurt. Dit kan plezierig en ontspannend zijn, maar ook ongemakkelijk of pijnlijk.

Met bodycounseling bied ik je een lichaamsgerichte benadering waarbij je contact maakt met je lichaamswijsheid. Je leert de wijsheid kennen en toelaten, naar de signalen luisteren, en er op vertrouwen. Juist door alles toe te laten, vinden transformaties plaats. Je zult bewuster, voller en vrijer in het leven staan.

Aanraking & Ademwerk

Bodycounseling is een lichaamsgerichte therapie met aanraking en ademwerk. Aanraking wordt uitstekend door ons lichaam begrepen. Omdat de huid via sensorische zenuwuiteinden in verbinding staat met alle organen en weefsels, echoot de aanraking door tot op celniveau. Precies daar liggen de kleinste details aan wijsheid opgeslagen.

Ook de ademhaling is een vanzelfsprekende ingang tot lichaamswijsheid. Door met aandacht te ademen, verdiept je aanwezigheid, je ervaringen, en word je je meer bewust van lichaamssignalen. Verbonden ademhaling -zonder tussenpozen tussen de in- en uitademing- kan opgeslagen spanningen, blokkades en traumatische gebeurtenissen transformeren.